Categorieën

  • MECHANISCHE ULTRASOONS
  • DIGITALE ULTRASOONS
  • MENG Vloeistoffen
  • HOOFDTELEFOONS

KIEZEN

Als U een ultrasoon uitkiest, let er dan op dat hij ruim genoeg moet zijn om Uw voorwerp in te leggen. De tank afmetingen staan bij ieder product vermeld. Het mandje wat er in hangt maakt de tank afmeting kleiner, omdat dit 1 cm aan iedere kant kleiner is dan de tank en de mand loopt ook nog schuin naar beneden smaller toe. Daarnaast hangt de mand ook nog een halve centimeter van de bodem. Dus beter een iets grotere ultrasoon, dan dat U Uw voorwerp in twee keer moet reinigen.

Vullen Ultrasoon:
U mag de ultrasoon maximaal 3/4 vullen met leidingwater, anders loopt alles over Uw bedienings paneel heen en is hij zo stuk. Als U vers water er in doet, zet hem dan eerst 3 minuten aan om te ontgassen. De zuurstof moet immers uit het water gehaald worden om goed te kunnen reinigen. Waar zuurstof zit kunnen niet de luchtbelleltjes geproduceerd door de trillingen komen.

Leg Uw voorwerpen er altijd rustig in, dus niet gooien. De wand van de tank is erg dun en als hier een scheur inkomt, loopt alle vloesitof op de electronica. Een tank is niet te repareren.

Water verversen:
Als het water zo troebel is dat U er niet meer doorheen kunt kijken, moet U het water weer verversen. Maak dan ook meteen de mand en de zijkant van de tank schoon met een tissue. Anders maakt U het verse water alweer direct vuil.

Mengvloeistof:
Een mengvloeistof zorgt ervoor dat hij Uw voorwerp beter reinigt of desinfecteert. Met alleen water zal de Ultrasoon alleen een lichte reiniging geven.

Verwarming:
Een ultrasoon met een verwarming erin zorgt ook weer voor een betere reiniging. Een verwarming element is beschikbaar vanaf de 2 Liter Ultrasoons. Het beste kunt U de verwarming en het Ultrasoon gedeelte tegelijk aanzetten voor een betere circulatie. Als U alleen de verwarming aanzet, dan gaat het opwarmen veel langer duren.

Onderhoud:
Maak Uw ultrasoon regelmatig schoon ook de buitenkant met een iets vochtig doekje of tissue. Ververs regelmatig het water en ga er mee beleid mee om.
Door er rustig en goed mee om te gaan, zal U de levensduur ook verlengen.

 
Nieuwsbrief