Categorieën

 • MECHANISCHE ULTRASOONS
 • DIGITALE ULTRASOONS
 • MENG Vloeistoffen
 • HOOFDTELEFOONS

GEBRUIKS AANWIJZING

Gebruiksaanwijzing voor kleine tot grote Ultrasoons
 
De Ultrasoon is uitsluitend bedoeld voor het reinigen van waterbestendige voorwerpen van metaal, glas of kunststof. Het is met name verboden om water gevoelige voorwerpen met dit apparaat te reinigen, bijvoorbeeld: mobiele telefoons, niet waterdichte horloges, elektronische printplaten.
Ben ook voorzichtig met sieraden met stenen erin, deze zouden door de Ultrasone trillingen los kunnen gaan zitten.
 
Werking: De Ultrasoon reinigt voorwerpen met ultrasoongeluid, dus met geluidsgolven, die voor mensen bijna niet hoorbaar zijn. Het functionele principe is eenvoudig: Aan de te reinigen voorwerpen vormen zich door de Ultrageluidsgolven kleine blaasjes.
Deze spatten meteen weer uiteen. Door de zuiging van de blaasjes, die zo ontstaat, wordt het vuil voorzichtig losgemaakt. Dit reinigingsproces stelt U in staat om oppervlakken en moeilijk toegankelijke plaatsen,
zowel eenvoudig, voorzichtig, grondig en snel te reinigen. Voor kleinere voorwerpen, duurt de reiniging circa 3 minuten. Voor grotere kan het varieren van 5 tot 20 minuten.
 
Uitstekend te gebruiken voor: Brillen, Munten, Waterdichte horloges, sieraden, bestek, contactlenzen, tandprothese/ beugels e.d.
Grote Ultrasoons voor caburateurs, zuigers, gereedschappen, machine onderdelen e.d.
 
Het gebruik:
 1. Open het deksel.
 2. Vul de watertank met koud water tot aan het maximaal teken. ¾ van de hoogte v.d. tank
 3. Sluit het apparaat aan op het stopcontact.
 4. Leg het te reinigen voorwerp in de watertank.
 5. Leg de deksel ernaast.
 6. Druk op de toets (on) Het apparaat begint nu met reinigen, het bedrijfsdisplay licht op tijdens het reinigingsproces. Na een bepaalde tijd wordt het reinigingsproces automatisch beëindigd.
 7. Het bedrijfsdisplay dooft.
 8. Haal het voorwerp eruit.
 9. Trek de steker uit het stopcontact.
 10. Maak de watertank leeg en maak hem even schoon met een tissue.
 11. U kunt ook tussendoor het apparaat uitzetten.
 
Met een extra Ultrasoon reinigingsmiddel zal het voorwerp nog sneller schoon worden. Ook zijn er desinfecterende vloeistoffen te koop. Deze vloeistof wordt meestal gemengd met 100 ml per 1000 ml water. Voor munten kunt U een klein scheutje ammoniak toevoegen.
Door het gebruik van het mandje voor kleine voorwerpen, zal het reinigingsproces met 30% verminderen. Maak daarom grotere voorwerpen schoon zonder mandje.
Maak ook altijd maar één voorwerp tegelijk schoon. Let op met brillen, deze altijd met het mandje erin schoonmaken, anders krijgt U krassen op de glazen.
 
Garantie: Standaard 1 jaar vanaf factuurdatum
 
Vanaf 2 liter watertank inhoud leveren wij de Ultrasoon met een verwarming element:
De Ultrasoon met verwarming element, heeft een extra mogelijkheid om Uw voorwerp nog beter te reinigen.
De Temperatuur is digitaal afstelbaar tot maximaal 70 graden, ook de digitale tijdschakelaar is instelbaar.
Werking van alle Ultrasoons is eigenlijk hetzelfde als hierboven vermeld.
 
Veiligheid: Giet geen brandbare vloeistoffen in het apparaat. Gebruik het apparaat nooit zonder water.
Wees bij het reinigen van waardevolle bezittingen uiterst voorzichtig, Voer eerst een poging uit met slechts één voorwerp.
Let op met brillen dat de glazen de bodem niet raken. Gebruik het mandje. Na drie reinigingen, het water vernieuwen.
Zet het apparaat hoog weg, waar Uw kinderen niet bij kunnen komen.
 
Wij wensen U veel gemak van Uw aangeschafte apparaat toe.
 
Ultrasoons met een verwarming element:
Het verwarming element verwamt het water zeer langzaam op naar de door U ingestelde temperatuur van max. 70 graden. Het gaat dus veel trager dan bij een waterkoker.
Dit gebeurt express zo langzaam, omdat anders Uw voorwerp zou beschadigen (scheuren)
Als men alleen de temperatuur aanzet, dan gaat het proces nog langzamer, dan dat U ook het Ultrasoon gedeelte aanzet, omdat het water dan beter circuleert.
Hoe groter de inhoud van de tank, hoe langer het duurt om het water te verwarmen. Bij een 28 Liter bak, zal het ongeveer 20 minuten duren alvorens het water de 40 graden bereikt, terwijl U ook de Ultrasoon aan heeft staan.
Wilt U dat het water zeer snel op temperatuur is, dan zal Uzelf warm water in de bak moeten doen. Bij kleinere Ultrasoons zal de temperatuur eerder zijn waarde bereiken. Er is hier simpelweg minder water te verwarmen.
 
 
Aanwijzing voor alle Ultrasoon waar U zeker op moet letten:
Vul de tank nooit meer dan voor ¾ gedeelte.
Als U hem hoger vult, dan loopt de vloeistof over de rand in de bedieningpanelen, zodat hij simpelweg stuk gaat. Electronica kan namelijk niet tegen vocht.
Leg Uw voorwerp altijd rustig in de tank, gooi dit niet want de tank is niet zo dik, dat deze daar tegen kan. Een kapotte tank is niet te repareren en is Uw eigen risico.
 
Wij hopen dat U wat wijzer bent geworden van deze aanwijzingen en hopen dat U lang plezier en gemak zult beleven van Uw aangekochte Ultrasoon.
Nieuwsbrief